Sayfa Tanıtımı

JOBS

Jobs, 2015 yılında vizyona giren Apple kurucusu Steve Jobs'un hayatını anlatan,Amerikan biyografik drama filmidir.Onu anlamak için İngilizce bilmeye gerek yok hayalleriniz olsun yeter.Gözleri parlayan bir insanın kendini anlatması zor olmasa gerek

Özet

Steve Jobs'un hayat hikayesini anlatan 2013 ABD yapımı biyografik dram filmidir. Filmde Jobs'un 1974 yılında Reed Koleji öğrenciliğinden 2001 yılındaki iPod tanıtımına kadar olan hayatı anlatılmaktadır.Film Hindistan'daki ve ABD'deki çekimleri için iki ayrı sanat yönetmeni çalışmıştır.

   Filmin Güzel Sahnelerinden...




Steve Jobs Kimdir ? 

Steven Paul Jobs (24 Şubat 1955 - 5 Ekim 2011), Apple Computer, Inc.'ın kurucu ortağıdır. 



Biyografisi

24 Şubat 1955 yılında Suriye asıllı bir babanın ve Amerika asıllı bir annenin oğlu olarak Dünya’ya gözünü açan Steve Jobs, San Francisco’da yaşayan Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık olarak verildi. Evlatlık olması sebebiyle çocukluk yıllarında gerçek anne ve babasıyla ilgili sorulara maruz kalıyordu. Ancak Jobs bu sorulara alışmıştı. Önemli olanın gerçek anne ve babanın yanında yaşamak değil, sıcak bir aile ortamında  yaşamak olduğunu çok iyi biliyordu.
Steve Jobs, çocukluk yıllarında hiperaktif bir yapıya sahipti. 17 yaşında Homestead lisesini bitirdi ve ardından Reed üniversitesine başladı. Jobs, ailesinin tüm bütçesini kendisi ve okul masrafları için harcadığının farkına varınca üniversiteyi terk etti. O yıllarda adaşı Steve Wozniak ile tanıştı. Aralarında yaptıkları fikir alışverişi sonucu bazı çalışmaları oldu. Daha sonra birlikte bir atari şirketinde çalışmaya başladılar. 1976 yılında ise iki adaş Jobs ailesinin garajında Apple şirketini kurdu. İlk üretimleri de bir masaüstü bilgisayarı oldu. Bu bilgisayarın ismini de Apple koydular. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ikili, 1977 yılında Apple 2’yi piyasaya sürdü. 1980 yılının başlarında ise halka açıldılar. 1984 yılında ilk grafik kullanıcı arayüzlü bilgisayar olan Macintosh’u piyasaya sürdüler. Bu başarının üstünden çok geçmeden Steve Jobs şirketten atıldı. Bunun üzerine Jobs, kendi adına bir bilgisayar şirketi kurdu ve çok geçmeden 1986 yılında Edwin Catmull ile birlikte Pixar adında bir animasyon şirketi kurdu. Büyük başarılara imza atan ikilinin şirketi, 1996 yılında Apple tarafından 402 milyon dolara satın alındı ve Steve Jobs tekrar Apple bünyesine katıldı.
1996 yılından sonra daha da güçlenen Apple şirketi, yeni ürün ve yazılımlarıyla her geçen gün daha başarılı işler çıkardı. iPhone, iPod ve iPad gibi ürünlerin tanıtımını yapan Steve Jobs, bu süreç içerisinde kendini tüm Dünya’ya sevdirdi. Kansere karşı verdiği mücadeleyi 5 Ekim 2011 günü kaybetti ve 56 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Teknoloji dünyasında önemli bir yere sahip olan Steve Jops’un ölümü aslında uzun süre beklenen bir olay olmuştu. Çünkü 7 yıldır pankreas kanseri ile savaştığı bilinen Jops’un durumunun kritik olduğu söylenenler arasındaydı. İlk olarak kanser teşhisi 2001 yılında oldu ve bu teşhisin ardından Jops ameliyat olarak tekrar işinin başına dönebildi. Fakat bu iyileşme sürecinde bu sefer de kanser karaciğere sıçradı ve Jops karaciğer nakli olmak zorunda kaldı. Jops bu arada alternatif tıbba da yönelerek çeşitli yöntemler deneyerek bu hastalıktan kurtulmaya çalıştı. Doktorların açıklamalarına göre bu çalışmalar hastalığın ilerlemesine ve zamanında tedavi edilememesine yol açtı. Bu süre zarfında kanser hızlı bir ilerleme gösterdi. Kanser türleri arasında en ölümcüllerinden birisi olan pankreas kanseri yine tekrar eden, inatçı bir hastalık olarak da bilinmektedir. Steve Jops’taki kanser ise bir tümör kaynaklıydı ve erken teşhiste tedavi şansı bulunuyordu.
Steve Jops yaptığı yeniliklerle teknoloji dünyasında bir çığır açmıştı. Her şeyden önce o, insanlara kolaylığı ve pratikliği getirdi. Geliştirdiği telefon markasının yanında tüm dünyayı tablet bilgisayarlarla tanıştırması bile başlı başına çok önemlidir. Onun ortaya koyduğu çalımalar daha sonrakilerin bir başlangıcı niteliğinde olup insanların bakış açılarını genişletmelerini sağlamıştır. Şimdi herkesin elinde olan İpadler müziği küçücük bir cihaza yerleştirmenizi sağlarken, şu an kullandığımız internet ve daha birçok teknolojik kolaylık onun açtığı yol sayesinde bizlere ulaşmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder